Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme

0
263

Sredinom dana slab snijeg se očekuje prvo u Krajini. U drugoj polovini dana slab snijeg, a u nizinama ispočetka je moguća i slaba kiša. Na sjeveru Hercegovine krajem dana se očekuje slab snijeg. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjerena bura sa jakim udarima brzine 40 do 65 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka između -3 i 1°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 12°C.
Sutra u Bosni i Hercegovini veći dio dana oblačno. U jutarnjim satima slab snijeg u centralnim i istočnim područjima, rjeđe na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati. Najniža jutarnja temperatura između -4 i 0°C, a najviša dnevna temperatura do 9°C.
U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini prijepodne novo naoblačenje. Krajem dana u Krajini slab snijeg. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura između -5 i -1°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C.
U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno. Snijeg u Krajini, zapadnim, sjevernim područjima Bosne i na planinama. Očekuje se novih 10 do 20 centimetara snijega. U ostalim dijelovima zemlje u nizinama se prognozira kiša ili susnježica. Jače padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura između -2 i 1°C, na jugu zemlje do 5°C, a najviša dnevna temperatura zraka između -1 i 4°C, na jugu do 8°C.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here