Općina Kećioren finansira projekat uređenja trga u Goraždu

0
2812

Zvanična delegacija općine Kećioren (Ankar )  iz Turske jučer je doputovala u naš grad kako bi prisustvovala sadržajima šestog festivalskog dana, te ceremoniji svečanog  zatvaranja. Osim Festivala povod njihovog dolaska jeste i novi projekat koji ova Općina planira realizovati u našem Gradu, a riječ je o projektu uređenja Trga. Tim povodom danas su zvaničnici Grada Goražda i delegacije iz Turske posjetili Trg u Goraždu, gdje su zajedno sa inžinjerima razgovarali o ovom projektu. Nakon toga je sastanak nastavljen u prostorijama Gradske uprave.

U Goražde sa inžinjerima iz Turske stigao je pomoćnik načelnika Mustafa Arac koji je kazao:

”Mi dolazimo ispred turske općine Kećioren kao prijateljske općine. Od predsjednika naše općine i našeg Načelnika donosimo selame i pozdrave za sve građane Goražda. Goražde  je za nas veoma važna općina, veoma važan grad i veoma važan partner. Kada god dođemo u Goražde vidimo nove investicije i grad koji se širi. I tom Goraždu želimo da damo jedan trag iz Kećiorena.Vaš gradonačelnik Muhamed Ramović i Načelnik naše  općine su pokrenuli već nekoliko projekata kao što  su Islamski kulturni centar pored Drine, Gungor park, Kajserija džamija, kulturni centri i uz sve to želimo da uradimo jedan Trg.

Obzirom da je ovaj dio na kome se nalazimo centar grada, sa našim inžinjerima smo došli i u saradnji sa gradonačelnikom pokušat ćemo da napravimo  ovaj Trg da zaista bude jedinstven. Unutar ovog projekta Trga postojat će jedan park, postavit će se određene kamene površine i kao simbol Trga donijet ćemo sahat kulu iz Ankare i Goražde će dobiti novo ruho. Sa svim detaljima o projektu odlazimo u Tursku gdje ćemo da uradimo projekat i nadam se u najskorije vrijeme da ćemo da završimo ovaj projekat. Očekujemo da do kraja 2018. ovaj projekat bude završen.”

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here